LUKILOKI – Virtaa ja välineitä! -päätösseminaari

LUKILOKI-koulutusohjelma on syksystä 2018 alkaen tarjonnut opettajille valmiuksia ja menetelmiä luku- ja kirjoitustaidon oppimiseen ja opetukseen sekä taitojen tukemiseen. LUKILOKI-hankkeen päätösseminaari Virtaa ja välineitä! järjestetään seuraavilla paikkakunnilla klo 9–15:

15.11. Oulu, Sokos Hotel Arina
16.11. Helsinki, Helsinki Congress Paasitorni
22.11. Jyväskylä, Paviljonki (Mahdollista osallistua myös Kirja, ruoka & viini -messuille).
Voit seurata Jyväskylän seminaaria myös verkon kautta suorana lähetyksenä (osittain) tai tallenteena.

Päivän aikataulu:
9:00  Avaussanat, Jyväskylän yliopiston OKL:n johtaja Sirpa Eskelä-Haapanen ja professori Marja-Kristiina Lerkkanen
9:15  KokoNainen – Kohtaamisia keskellä elämää ja sen syrjässä -konserttiesitys, Terttu Iso-oja, Marjut Vuorento, Katri Tapola
10:05 Tauko
10:20 Kohti lukumotivaatiota -asiantuntijapaneeli
11:30  Lounas (omakustanteinen)
12:30 LUKILOKI-minimessut, aiheeseen liittyviä toiminta- ja esittelypisteitä
14:30 Päätössanat, Marja-Kristiina Lerkkanen, Sirpa Eskelä-Haapanen ja opetusneuvos Minna Harmanen
15:00 Seminaari päättyy

Paneelikeskustelussa lukemisen ja kirjoittamisen motivaatiota ovat pohtimassa Minna Harmanen, Marja-Kristiina Lerkkanen, Leea Lakka, Emma Puikkonen ja kirjailijavieraat Ilkka Mattila (Oulu), Markus Ikola, (Jyväskylä), Aleksis Salusjärvi (Helsinki) sekä opiskelijavieras kultakin paikkakunnalta.

Lisäksi minimessuilla on erilaisia toiminta- ja esittelypisteitä, joista saat inspiraatiota työhösi. Teemoja ovat: oppimisen tukeminen, selkokirjavinkkaus, sana-aarteita ja tarinan alkuja, digitaalinen tarinankerronta ja lisätty todellisuus, ohjelmointirobotit varhais- ja alkukasvatuksessa, kaikki irti tietotekstistä yläkoulussa ja toisella asteella, monilukutaito eri oppiaineissa ja kohtaamisia kielessä. Lisäksi toimijoina mukana ovat muun muassa: OPH, Kopiosto, Lukuliike, Niilo Mäki Instituutti / Tartu tarinaan ja Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri.

Täältä näet esittely- ja toimintapisteiden kuvaukset.

Myös muut kuin LUKILOKI-koulutusohjelmassa mukana olleet ovat tervetulleita, joten nappaa kollegasi mukaan!

Jos ilmoittautuminen mukaan tähän maksuttomaan seminaariin vielä kiinnostaa, laitathan sähköpostia sillä paikkoja on vielä vapaina: assi.karppinen@nmi.fi, heidi.j.lindberg@jyu.fi

(kuva: Virpi Talvitie)