LUKILOKI – Virtaa ja välineitä! -päätösseminaari

LUKILOKI-koulutusohjelma on syksystä 2018 alkaen tarjonnut opettajille valmiuksia ja menetelmiä luku- ja kirjoitustaidon oppimiseen ja opetukseen sekä taitojen tukemiseen. LUKILOKI-hankkeen päätösseminaari Virtaa ja välineitä! järjestetään seuraavilla paikkakunnilla klo 9–15:

15.11. Oulu, Sokos Hotel Arina
16.11. Helsinki, Helsinki Congress Paasitorni
22.11. Jyväskylä, Paviljonki (Mahdollista osallistua myös Kirja, ruoka & viini -messuille).
Voit seurata Jyväskylän seminaaria myös verkon kautta suorana lähetyksenä (osittain) tai tallenteena.

Ohjelmassa on mm. KokoNainen -konserttiesitys ja asiantuntijapaneelikeskustelu, jossa pohditaan lukemisen ja kirjoittamisen motivaatiota. Asiantuntijapaneelissa on mukana Minna Harmanen, Marja-Kristiina Lerkkanen, Leea Lakka, Emma Puikkonen sekä kirjailijavieraat Ilkka Mattila (Oulu), Juha Itkonen (Helsinki) ja Markus Ikola (Jyväskylä) sekä opiskelijavieras kultakin paikkakunnalta.

Lisäksi on erilaisia toiminta- ja esittelypisteitä LUKILOKI-minimessuilla, joilla voit syventää LUKILOKI-koulutuksessa oppimaasi. Teemoja ja toimijoita pisteillä ovat esimerkiksi: kohtaamisia kielessä, yhteisöllinen kirjoittaminen, oppimisen tukeminen, kielen selkeyttäminen, digitaalinen tarinankerronta, ohjelmointi, kirjoittamisprosessi, tiedonalojen kieli- ja tekstityö, kirjavinkit, OPH, Lastenkirjainstituutti, Niilo Mäki Instituutti/ Tartu tarinaan, Kopiosto, Lukuliike, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Suomen Vanhempainliitto, Mediakasvatusseura ja Lukukeskus.

Päivän aikataulu:
9:00  Avaussanat, Jyväskylän yliopiston OKL:n johtaja Sirpa Eskelä-Haapanen ja professori Marja-Kristiina Lerkkanen
9:15  KokoNainen – Kohtaamisia keskellä elämää ja sen syrjässä -konserttiesitys, Terttu Iso-oja, Marjut Vuorento, Katri Tapola
10:05 Tauko
10:20 Kohti lukumotivaatiota -asiantuntijapaneeli
11:30  Lounas (omakustanteinen)
12:30 LUKILOKI-minimessut, aiheeseen liittyviä toiminta- ja esittelypisteitä
14:30 Päätössanat, Marja-Kristiina Lerkkanen, Sirpa Eskelä-Haapanen ja opetusneuvos Minna Harmanen
15:00 Seminaari päättyy

Myös muut kuin LUKILOKI-koulutusohjelmassa mukana olleet ovat tervetulleita, joten nappaa kollegasi mukaan!

Varaa paikkasi maksuttomaan tilaisuuteen 15.10.2019 mennessä (huom. ilmoittautumisaikaa jatkettu). Paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoja assi.karppinen@nmi.fi

(kuva: Virpi Talvitie)