Rentoudu lukemalla!

Lukuviikon loppuun lukuterveisensä lähettää kirjailija Siri Kolu, joka kertoo tarinatuolistaan:

“Mieluiten luen ja kirjoitan omassa työhuoneen tarinatuolissani, jota peittää pehmeä tilkkutäkki. Tarinatuolin idean nappasin Roald Dahlilta, kuka ajatteli oman työtuolinsa olevan lentokoneen matkustamon tuoli, jolla lähdetään lennolle mielikuvituksen siivin.

Tarinatuolissa on kirjoja, jotka tällä hetkellä kuluvat lasteni käsissä.  Pitkä kotonaolo ilman aukiolevaa kirjastoa on ollut meille lukutoukille aikamoinen haaste. Eva Frantzin Osasto 23 on juuri 10 täyttäneen tyttäreni mielikirja.  Siinä sinä olet (Tapola, Durubi, Chalabee, Teos 2020) on aivan ihastuttava uusi kuvakirja kaipauksesta. Sen päähenkilönä on Sama-tyttö, jonka isä on lähtenyt toiseen maahan. Sadunkerronta kiinnostaa minua, joten olen palannut iltasatuhetkissä lukemaan Ivan Bilibinin upeita satukokoelmia (Sammakkoprinsessa ja Taikalinnun muna). Tomi Kontion Keväällä isä sai siivet -kirjan Huostolan ankeus saa oman koronakaranteenin tuntumaan kylpylälomalta.”

Siri

 

Kirjavinkkejä viikonloppuun lähettää myös LUKILOKI-tiimi, joka kertoo omista lukusuunnitelmistaan:

Assi: Aion lueskella romanttisempaa kirjaa kuin tavallisesti, André Acimanin Etsi minut, sohvalla tai terassilla, jos on lämmin. Lapsille luen ainakin iltasatuja, nuorimmainen pitää esimerkiksi Siiri-kirjoista ja vanhempi Pottereista.

Auli: Taaperon kanssa pötkötellessä luemme Tomi Kontion (kuvitus Elina Warsta) kirjaa Koira nimeltään Kissa tapaa kissan. Omassa rauhassa päiväunilla luettavana on Kevin Kwanin Ökyrikkaat aasialaiset.

Elina: Lenkkipoluilla äänikirjaseuranani on Elena Ferranten Tyttären varjo ja yöpöydältä löytyy tällä hetkellä Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Lasteni kanssa luemme niin aamukirjoja, päivälepokirjoja kuin iltakirjojakin. 3-vuotiaan ykköskirja on Maija ja Anssi Hurmeen Lepakkopoika ja 5-vuotiaan suosikkeja tällä hetkellä ovat Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu, Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikki ja Paula Norosen Supermarsu-kirjat.

Emilia: Suunnitelmissa on siirtyä viikonlopuksi Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjan maailmaan. Jos sää sallii, aion lukea sitä terassilla nautiskellen, mutta jos ei, niin sohvan nurkassa viltin alla.

Tiina: Kuuntelen Michelle Obaman muistelmia (Minun tarinani) äänikirjana ainakin kotitöiden ja lenkkeilyn ohessa. Elämäkerrat kiehtovat aina.

Tilla: Virkkaan leppoisasti sohvan nurkassa ja kuuntelen äänikirjana Pottereista viidettä, Feeniksin kiltaa (J.K. Rowling). Lasten kanssa luetaan iltasaduksi Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) Taru Anttosen ja Milla Karppisen toimittamana ja hamahelmiaskartelun lomassa kohta viisivuotiaan kanssa äänikirjana Melukylän lapsia.

Tuula: Parhaillaan luettavana on Jennifer Eganin Manhattan Beach, ja sen jälkeen olen päättänyt kaivella hyllystä jonkin pitkään lukuvuoroaan odottaneen ikuisuusprojektin. Jos vain aurinko lämmittää riittävästi, paras lukupaikka on parvekkeella.