Luovuutta ilmassa – LUKILOKIn vinkkejä Lukuviikolle

Tämä viikko on lukuviikko! Lukuviikko järjestetään tänä vuonna virtuaalisena lukufestivaalina. Luovuuden, tarinoiden ja lukemisen voimaa juhlistava viikko kutsuu kaikki osallistumaan lukuriemuun. Luovuutta ilmassa -teema vie kohti luovia lukutapoja, omia tarinoita, yhteisiä ja jaettuja lukukokemuksia. Osallistu lukuviikkoon tunnuksilla #lukuviikko2020, #luovuuttailmassa ja LUKILOKIn omalla tunnuksella #lukilokinlukuviikko.

Miten tukea lukumotivaatiota etänä? Millaisiin omiin teksteihin luettu innostaa? Tutustu LUKILOKIn suosittelemiin lukuintoa tukeviin nettisivuihin, somesisältöihin ja materiaaleihin ja nappaa itsellesi sopivimmat ideat käyttöön.

Lukemiseen liittyvät sivustot

  • Lukuviikko: Lukukeskuksen koostama laaja kasvatus- ja kouluasteittain jaoteltu vinkkipankki lukemiseen liittyvistä sisällöistä ja materiaaleista 
  • Lukuliike: päivittäin päivittyvä kokoelma lukemiseen ja lukuintoon liittyviä vinkkejä ja aineistoja, joita voi hyödyntää sekä etäopetuksessa että kotona (katso myös Lukuliikkeen Facebook– ja Instagram-sisällöt) 
  • Lukemo: tietoa uusimmasta lasten- ja nuortenkirjallisuudesta, työkaluja ja vinkkejä lukemiseen, Luetaan kotona -haaste 
  • Lastenkirjainstituutti: materiaalia, tietoa ja tapahtumia lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyen (tutustu myös Lukuklaani-sivustoon) 

Lukulähetykset 0–10-vuotiaille

Äänikirjat ja e-kirjat

Kirjoista omiin teksteihin

  • Kamerakynäpakka: ideoita matalan kynnyksen kuvaamistehtäviin, joita voi soveltaa myös etänä omalla älypuhelimella toteutettaviksi
  • Lue ja luo: sanataidetehtäviä kouluun
  • Lumotut sanat: kirjallisuuteen pohjautuvia sanataideharjoituksia
  • Pro lastenkirjallisuus: 30 vinkkiä lukulumoon ja sanojen leikkiin
  • Scratch-ohjelmointi: ohjeita tarinoiden luomiseen visuaalisen ohjelmoinnin avulla (katso myös tämän kevään poikkeustilannetta ajatellen luotu erillinen #ScratchAtHome-sivu, jota päivitetään useita kertoja viikossa); sivusto on englanninkielinen

Lukuintoa kirjasomesta