16. luukku: Joulu-uutiset – Palokunta pelasti piippuun juuttuneen

Kuva: Terese Bast

LUKILOKIn joulukalenteri sisältää tänään Joulu-uutisia!
Lue jouluinen uutisteksti ryhmässäsi ja ota käyttöön uutistekstin käsittelyyn laaditut luetun ymmärtämistä tukevat tehtävät. 

Tulostettavan uutistekstin ja luetun ymmärtämistä tukevan tehtäväkokonaisuuden löydät täältä: Joulu-uutiset ja luetun ymmärtämisen tehtävä.

JOULU-UUTISET: Palokunta pelasti piippuun juuttuneen

PUKKILA. Palokunta sai erikoisen tehtävänannon Pukkilan Porolankylässä myöhään jouluaattoiltana.

Iäkäs mies oli juuttunut vyötäisistään omakotitalon savupiippuun. Palokunta joutui turvautumaan järeään kalustoon miestä irrottaessaan, ja piippua purettiin demolisaattorilla, jotta uhri vapautui ahdingostaan.

Mies oli operaation jälkeen hyvissä voimissa, eikä ensiavun toimenpiteitä tarvittu. Kysyttäessä hän kertoi juuttuneensa piippuun työtehtäviä suorittaessaan. Hän arveli syöneensä edellisessä toimeksiannossaan liian tuhdisti riisipuuroa ja pipareita, minkä vuoksi onnettomuus pääsi tapahtumaan.

Mies kertoi omakotitalon oven olleen lukossa ja pyrkineensä siksi käyttämään ulkomailla käytössä olevaa toimintatapaa asiakasperheen lähestymiseen. Jatkossa mies kertoi palaavansa tavanomaisiin skandinaavisiin työtapoihinsa. Talossa asunut perhe kertoi tuntevansa miehen eikä ollut aikeissa tehdä asiasta rikosilmoitusta.

Paloasemalle oli juuri hankittu kuusimetrinen joulukuusi. Palatessaan paloasemalle palomiehet hämmästyivät, sillä henkilökunta kertoi joulupukin tuoneen koko paloaseman henkilökunnalle joululahjoja.

teksti: Teija Tomera