14. luukku: Vauhtia jouluun!

Tiedotus: kaikki oikeudet jouluun on myyty upporikkaalle herra Traanille! Joulua saa viettää vain, jos ostaa kymppitonnilla tavaroita herra Traanin tavaratalosta. Jo Nesbøn Pelastaako tohtori Proktori joulun? (WSOY 2017) on hilpeä ja vauhdikas seikkailu, joka takaa riemukkaan lukuhetken. Tohtori Proktori, Liisi ja Älli päättävät pelastaa joulun, mutta se vaatii tarkkaa suunnitelmaa ja nopeita siirtymiä. Kuvittele, että joudut sijaiseksi joulupukille. Millaisen reitin ja kulkuvälineen valitsisit lahjojen vientiin? Suunnittele reitti joulupukille ja pohdi, miten saatte ajan riittämään lahjojen jakoon. Syntyisikö suunnitelmista kenties jonkinlainen peli?

Taru Viinikaisen ja Oili Kokkosen (kuv.) Tiltu ja Lettu: Joulujupakka (WSOY 2018) hauskuuttaa taattuun tonttutyyliinsä! Siskosten, (puutarha)tonttujen ja kiehtovan leikkimökin kertomus on täynnä lämpöä, iloa ja rakkautta. Tehkää retki päiväkodin tai koulun lähiympäristöön ja etsikää uusia asuinpaikkoja tontuille. Miltä tonttujen kodissa näyttää? Miltä siellä tuoksuu ja kuulostaa? Millaisessa sängyssä tontut nukkuvat, miten ne kulkevat paikasta toiseen? Keksikää ja kirjoittakaa yhteinen teksti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *