12. luukku: Petterin kadonneet lahjapaketit

Tämän päivän kalenteriluukusta löytyy Petteri Punakuonoksi pukeutunut BlueBot-ohjelmointirobotti. Suunnittele Petterille sopiva reitti ja ohjaa Petteri-poro pukin luo keräten lahjapaketit reitiltä! Näin matka maailman ympäri voi alkaa.

Kokeilkaa ohjelmointia ryhmässänne: tuunatkaa BeeBoteista tai BlueBoteista apulaisia Joulupukille ja taitelkaa niille origamireet. Erillisiä ohjelmointialustoja ei tarvita, vaan oppilaat voivat luoda ympäristöjä itse esimerkiksi voimapaperille piirtäen. Huomioikaa, että botit liikkuvat aina 15 cm kerrallaan.

Tonttuapulaiset voivat kuljettaa luokassa esimerkiksi lahjatoivekirjeitä, viestejä, joulurunoja ja muita tervehdyksiä. Millaisen jouluisen tervehdyksen isommat oppilaat voisivat lähettää tuunattujen bottien avulla kummioppilaille tai muille pienemmille oppilaille?

Tulostettavat ohjeet Petterin kadonneet lahjat -ohjelmointitehtävään: Petterin kadonneet lahjapaketit (Bluebot)