5. luukku: Jouluinen ASMR-äänite

Oletko jo kuullut ASMR-videoista tai äänitteistä? Laita kuulokkeet korvillesi ja kuuntele, mitä olemme ehtineet selvittämään ASMR-ilmiöstä. Jos kuuntelet oikein tarkasti, saatat tunnistaa joitain tuttuja jouluisia ääniä.

Wikipedia tarjoaa lisätietoa aiheesta, mutta halutessasi voit tutustua tarkemmin myös esimerkiksi näihin löytämiimme tutkimusartikkeleihin:

  • Barratt, E., & Davis, N. (2015). Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR): a flow-like mental state. PeerJ 3:e851. Artikkeli saatavilla verkossa.
  • More than a feeling: Poerio, G., Blakey, E., Hostler, T., & Veltri, T. (2018). More than a feeling: Autonomous sensory meridian response (ASMR) is characterized by reliable changes in affect and physiology. PLoS ONE 13(6): e0196645. Artikkeli saatavilla verkossa.

Kuuntele ASMR-äänite:

Kuulemisiin!